کد:
54236
پرسش
محضرمقام معظم رهبری
سوالات
1-فردیست كه اقدام به باز نمودن صندوقی جهت حل مشكلات مردم نموده است در اوایل همان روز و یا شاید 2 یا 3 روز بعد از سپرده گذاری به افراد وام اعطا می كرده است .حال با توجه به استقبال مردم مدت سپرده گذاری به حدود 4 یا 5 ماه جهت گرفتن وام رسیده است و موقع گرفتن وام اگر مبلغ سپرده را به صندوق ببخشی وام را در 180 ماه قسط بندی مینماید و اگر مبلغ را نبخشی مدت پرداخت 120 ماه می شود .سود ان هم 1 درصد است كه میگویند حالا شده 0.5 درصد .حال با توجه به اینكه بنده مقلد ان مقام معظم میباشم ایا گرفتن این وام با توجه به اینكه بسیاری از مشكلات (مسكن-ازدواج) ما را حل مینماید مانعی ندارد ؟ و اگر دارد ایا میتوانیم به اسم همسرمان كه مقلد حضرت ایت الله لنكرانی میباشند بگیریم اما كارهای ان و پرداخت ان را خودمان انجام دهیم؟در ضمن تا 3 برابر سپرده وام میدهندبا توجه به اینكه بسیاری از افراد مقلد ان مقام معظم خواستار گرفتن این وام میباشند خواهشمند است نظر مبارك خویش را در این باب مرقوم بفرمایید
2-اگر فردی در مراجعه اول به حكمی از ان برداشتی غلط داشته باشد و بر طبق ان عمل كند و دفعه بعد متوجه اشتباه خود شود تكلیف اعمال انجام شده بر اساس برداشت غلط چیست؟
3-كدامیك از مراجع عظام تقلید اجازه اعطای زكات به هیئات مذهبی را میدهند؟
و السلام علی عباد الله الصالحین
پاسخ
با عرض سلام و تحیت.
دوست محترم!
دفتر معظم له فرمودند:
1) اشكالی ندارد.
2) چنین شخصی اگر می توانسته به افراد آگاه و عالم مراجعه كند و دسترسی به آنها داشته ولی كوتاهی نموده است جاهل مقصر است، و اعمال گذشته او اشكال دارند و بایستی اعاده نماید. والا جاهل قاصر است و در بعضی موارد عمل سابق او مجزی و در بعضی موارد دیگر غیر مجزی است. مورد را بفرمایید.
3) مراجع عظام می فرمایند: اگر راه دیگری برای تأمین مخارج نداشته باشند می توان زكات را به آنها داد، اگر چه اولویت با مصارفی همچون فقرا و ... است.
پیروز باشید.
مشاوره مذهبی- قم.
مشاور :
موسسه ذکر
| پرسش :
دوشنبه 25/12/1382
| پاسخ :
يکشنبه 2/1/1383
|
|
|
0
سال
|
سوالات شرعي
|
آيت الله خامنه اي
تعداد مشاهده:
89 بار