کد:
51216
پرسش
با سلام
اینجانب مدتهاست كه راغب تشرف به حج میباشم كه حتی یك بار اسمم برای حج دانشجویی در آمد و گذرنامه هم ÷ر كردم ولی به علت 100 هزارتومان كمبود ÷ول نتوانستم بروم. یك سال سوره مبارك نبا را خواندم كه الحمدلله حفظ شدم ولی باز هم توفیق نداشتم. شبهای قدر دعا كردم. با جان و دل از خداوند متعال خواستم ولی تا به این لحظه خداوند رحمان اینگونه خواسته
و من هم تسلیم رضای رب متعال هستم. اما میدانید كه در جوانی حج حال و هوای خاصی دارد. اما علت اجابت نشدن این دعایم را نمیدانم. حال از شما عزیزان میخواهم كه با استخاره و یا روش دیگر علت این امر را بر من نمایان سازید.
با تشكر
محسن رضایی
پاسخ
با عرض سلام و تحیت.
دوست محترم!
ما از صمیم قلب از درگاه خداوند متعال استدعا می كنیم كه شما و همه مشتاقان زیارت بیت الله الحرام و مدینةالنبی، هر چه سریع تر به حاجت و مرادتان نائل گردید. شما هم برای نگارنده دعا كنید كه به این سفر معنوی موفق شود.
اما بدانید خداوندی كه حكیم و علیم است، هیچ گاه كاری برخلاف مصلحت انجام نمی دهد. حتما یك خیر و مصلحتی در این كار بوده است ولو این كه شما از آن آگاه نباشید؛ كه اگر آگاه می شدید از آن حكمتی كه خداوند از آن آگاه است، به طور حتم شما هم همان تصمیم را می گرفتید و راضی به آن می شدید. همین حكمت كافی نیست كه شما را به چنین استغاثه ای به درگاه الهی واداشته است؟! شاید این طلب و اصرار، كمالی بیش از رفتن به حج برای شما ایجاد كند.
اگر انسان همیشه بر این باور قلبی باشد كه خداوند متعال حكیم است و كاری برخلاف حكمت و مصلحت انجام نمی دهد، و از طرفی همیشه به دنبال رساندن خیر به بندگان است ـ ولو با یك مشقت و سختی و یك عدم اجابت دعا ـ در همه حال انسان از صمیم قلب و جان به خواست الهی راضی و خشنود می شود؛ چرا كه می داند مصلحت او در همان تقدیری است كه خداوند داشته، و با شرایط موجود، این بهترین تصمیمی است كه به صلاح و مصلحت او گرفته شده است.
خداوند متعال می فرماید: «وعسی أن تكرهوا شیئاً وهو خیر لكم وعسی أن تحبوا شیئاً وهو شر لكم والله یعلم وأنتم لاتعلمون» یعنی چه بسا چیزی را خوش نداشته باشید، حال آن كه خیر شما در آن است؛ و یا چیزی را دوست داشته باشید، حال آن كه شر شما در آن است؛ و خداوند می داند، و شما نمی دانید.(بقره/216)
توكل و رضای الهی اقتضا می كند كه ما خیلی هم جزع و فزع نكنیم، ولی در عین حال، دعا را هیچگاه فراموش نكنیم. نفس اصرار در دعا و امید به اجابت حق موجب قرب الهی است؛ و بالاخره درها را می گشاید.
در ضمن در پاسخ كد 24406 در بخش تازه های مذهبی سایت، در مورد شرایط استجابت دعا، و در پاسخ كد 16893 در مورد علل مستجاب نشدن دعا مطلبی وجود دارد كه برای روشن شدن مسأله، مطالعه آن ها مفید است.
پیروز باشید.
مشاوره مذهبی ـ قم.
مشاور :
موسسه ذکر
| پرسش :
شنبه 9/12/1382
| پاسخ :
سه شنبه 19/12/1382
|
|
|
0
سال
|
معارف اسلامي
| تعداد مشاهده:
78 بار