کد:
46377
پرسش
1-چرا به امام جواد (ع) جواد الا ئمه گفته می شود ؟
2- روایتی از امام صاذق(ع) به مفضل در كتاب جواهر عدد یه (نوشته جواد آل طاها) پیرامون نشانه های دوره آخر الزمان (درصورت امكان بصورت كامل) اینجانب كتاب را پیدا نكردم . البته این سوال را یك
مرتبه دیگر نیز مطرح كردم و شما زحمت كشیدید وپاسخ دادید در سایت جستجو كنم ولی متأ سفانه نتوانستم پیدا كنم.
3- آیه ای از قر آن كریم كه در آن پیامبر به جناب سلمان نشانه های دوره آخرزمان را می فرماید؟
(البته این سوال را یك مرتبه دیگر نیز مطرح كردم ولی شما گمان كردید كه سوال مسابقه میباشد وجواب ندادید.)
{تذكر: این سوالات جواب مسابقه نمی باشد}
لطفا پاسخ ها به آدرس ایمیل ارسال شود.
باتشكر پیشاپیش از پاسخ گویی شما
پاسخ
با عرض سلام و تحیت.
دوست محترم!
الف) القاب ائمه معصومین(ع) و از جمله امام جواد(ع)، بیشتر اسماء و القاب و كنیه هایی است كه از آسمان نازل شده، و خداوند در لوح محفوظ تمام این اسماء و القاب و خصوصیات ائمه را توصیف كرده، و جبرئیل به پیامبر گرامی اسلام(ص) خبر داده است.(ر.ك. به بحارالانوار، ج27، ص11ـ1)
البته در عین حال، این القاب و اسماء كه هر یك ناظر به خصوصیتی است، می تواند به سبب موقعیتی باشد كه در زمان هر یك از اهل بیت(ع) اقتضای بروز بیشتر صفتی از اوصاف الهی بوده باشد. لقب جواد نیز ناظر به جود و بخشش آن حضرت است.
ب) روایت مذكور، روایت بزرگی است كه علامه مجلسی(ره) نیز آن را در كتاب شریف بحارالانوار نقل كرده است.(ر.ك. به بحارالانوار، ج53، ص35 ـ 1) با توجه به این كه امكان ارسال این روایت سی و چند صفحه ای برای ما وجود ندارد، شما می توانید متن این روایت را در بحارالانوار بخوانید، و ترجمه آن را نیز، در دو كتاب زیر ـ كه ترجمه بحارالانوار است ـ مطالعه نمایید:
1. مهدی موعود، ترجمه علی دوانی. تهران: دارالكتب الاسلامیة.
2. مهدی موعود، ترجمه حسن بن محمدولی ارومیه ای. قم: مسجد مقدس جمكران.
ج) آیه مذكور، آیه 65 سوره مباركه انعام می باشد، كه پیامبر اكرم(ص)، پس از آن كه تعدادی از نشانه های آخرالزمان را برای مسلمانان برشمردند، آیه مذكور را به عنوان صدق مدعای خود قرائت كردند.(ر.ك. به "نوائب الدهور فی علائم الظهور"، تألیف مرحوم علامه سیدحسن میرجهانی، ج1، ص198ـ196)
با آرزوی توفیق.
مشاوره مذهبی ـ قم.
مشاور :
موسسه ذکر
| پرسش :
دوشنبه 29/10/1382
| پاسخ :
سه شنبه 7/11/1382
|
|
|
0
سال
|
معارف اسلامي
| تعداد مشاهده:
84 بار