کد:
45176
پرسش
!!! با عرض سلام و خسته نباشید
الف ) لمس كردن بد ن زن در ضورتی كه نكاح یا ازدواجی ضورت نگرفته باشد چه گناهی محسوب میشود؟
ب)( فقط) دید ن بدن زن نا محرم چه نوع گناهی محسوب میشود ؟
ج ) گناهانی را كه از كارها و اعمال حرام ضورت گرفته را به چه شكل می توان از بین برد ؟
( یعنی گناهان حرام به چه شكل نزد خدا بخشیده میشوند ؟ )
خ) بهای مادی گناهانی را كه از كارها و اعمال حرام صورت گرفته چقدر است ؟
د ) تا چه وقت صرف ارتباط با زن زنا محسوب نمی شود ؟
ر) آیا با توبه كل گناهی كه به موجب زنا ایجاد شده نزد خداوند بخشیده میشود و با توبه انسان در قیامت به دلیل
زنا باز خواست نمی شود ؟ اگر باز خواست می شود این باز خواست به چه گونه ای است ؟
لطفآ سریعآ جواب مرا بد هید .
متشكرم.
ایمیل من :
sh453h32 @Noavar.com
است .
پاسخ
با سلام و تحیت.
دوست گرامی!
الف) و ب): اگر از روی علم و آگاهی و عمد باشد از جمله گناهان كبیره است.
ج): گناهان، چه كوچك و چه بزرگ، اگر در آنها حقی از دیگری ضایع نشده باشد و به عبارتی تضییع حق الناس نباشد، فقط با توبه و بازگشت به سوی خداوند جبران می شود. و خداوند هم توبه پذیر است؛ البته به شرطی كه توبه واقعی انجام بگیرد.
برای مطالعه در مورد شرائط و ویژگیهای توبه واقعی می توانید به كد 29600، در بخش تازه های مذهبی سایت مراجعه نمایید.
در گناهان مربوط به حق الناس هم توبه باید همراه با جبران ضرر به دیگران یا حلالیت طلبی باشد.
خ): برخی از گناهان علاوه بر توبه كفاره دارد. برای اطلاع از گناهانی كه كفاره یا جریمه مالی دارند، می توانید به رساله عملیه مرجع تقلیدتان مراجعه نمایید.
د): در صورتی كه دخول صورت نگیرد، زنا محسوب نمی شود؛ ولی غیر آن را هم نباید كوچك شمرد.
ر): در مورد اینكه پس از توبه و بخشش گناه، آیا باز هم در قیامت مورد مؤاخذه واقع می شود یا نه، به این مطالب توجه نمایید:
بخشش گناهان و پاك شدن ملكوت وجود انسان از اثر آن گناه، و در نتیجه برداشته شدن عقاب اخروی از آن، كه با استغفار حقیقی رخ می دهد، از وعده های مسلم اسلامی است. ادیان بزرگ الهی دیگر هم این آموزه مهم را در خود دارند.
گناه دارای اثر واقعی و عینی در روح انسان است ـ كه شاید به همین خاطر هم هست كه آن را ذنب(دنباله) می نامند ـ و از سوی دیگر، این اثرات و كدورت ها موجب بازداشته شدن انسان به سیر معنوی می گردد ـ و از این رو در روایات اسلامی از گناه به عنوان لكه های سیاه بر قلب اشاره شده، و قرآن نیز آن را "رین" یعنی زنگار قلب می شمرد.(مطففین/14) ـ و از سوی سوم، عقاب اخروی هم چیزی جز تجلی عینی بدی ها نیست ـ و از این رو جهنم هیزمی جز خود انسان ندارد. "وقودها الناس"(بقره/24) ـ و آتش آن نه فقط بر جسم، كه بر جان می افتد، و به خلاف آتش های دنیوی جان را می سوزاند. "التی تطلع علی الأفئدة"؛ و از این رو قرآن در یك نمونه از گناهان تقریر می كند كه وقتی مال یتیم را به حرام بخورید آتش در شكم خود می فرستید.(نساء/10)
قیامت و جهنم ظرف تجلی همین آتش ها است؛ گناه بر جان نشسته، و آن آتش هم جان را می سوزاند.
اگر استغفار به شكل درست آن انجام شود، اثر این گناه از جان پاك می شود؛ پس روح انسان آماده دریافت فیوضات رحمانی شده و سیر روحانی خود را ادامه می دهد؛ و جان پاك و قلب سلیم هم منزلگاهش بهشت است، نه دوزخ.
از همین رو است كه نرخ استغفار در روایات اسلامی بسیار بالا است و هر لقلقه زبانی را استغفار نمی دانند(برای توضیح بیشتر ر.ك. به تفسیر موضوعی قرآن كریم ـ آیت الله جوادی آملی، ج11، مراحل اخلاق در قرآن، ص170ـ153)
اگر آن استغفار محقق شد، قطعاً عذاب منتفی است. آیه 33 سوره انفال به آن تصریح می كند كه: «... ما كان الله معذّبهم و هم یستغفرون" یعنی خداوند هرگز آنان را عذاب نخواهد كرد، در حالی كه اهل استغفار باشند.
در دو آیه دیگر از رفتن این بدی ها(هود/114) و تبدیل شدن آن به حسنات می گوید.(فرقان/70)
این از فضل و رحمت بی منتهای الهی است كه باب توبه را برای بندگان قرار داده، و استغفار از سر صدق، و جبران گناه را چنان فضیلت داده، كه نه تنها فرد را مثل بی گناهان می كند ـ "التائب من الذنب كمن لاذنب له" ـ بلكه حتی همان بدی ها را به خوبی تبدیل می كند ـ "فأولئك یبدّل الله سیئاتهم حسنات".
آیت الله جوادی آملی در تقریب به ذهن برای این تفضل الهی می فرمودند: همان گونه كه جلوی چشم ما فضولات حیوانی در گلستان تبدیل به گل می شود، یعنی همان كثافات به گل زیبا و خوشبو تبدیل می شود، به فضل الهی در بستر توبه و استغفار حقیقی، گناهان و كثافات باطنی به خوبی و حسنات تبدیل می گردد.
پیروز باشید.
مشاوره مذهبی_ قم.
مشاور :
موسسه ذکر
| پرسش :
يکشنبه 21/10/1382
| پاسخ :
شنبه 27/10/1382
|
|
|
0
سال
|
معارف اسلامي
| تعداد مشاهده:
94 بار