• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
کد: 43446

پرسش

با سلام و عرض خسته نباشید
خواهشمندم در صورت امكان درباره جوانب مختلف حقوقی موضوعی كه حضورتان مطرح می كنم توضیح لازم فرمایید : خواهر من شاغل رسمی آموزش و پرورش است و حدود 18 سال از زندگی مشتركشان می گذرد اما متاسفانه همسر بسیار ناسازگار و ناشایستی دارد . تنها گوشه هایی از زندگیشان خدمت شما می نوسم تابهتر بتوانید نظر خود را اعلام فرمایید
1- در این مدت همسرش از حداقل امكانات در حق او مضایقه كرده ، حتی از پرداخت هزینه های زایمانش تا حتی هزینه خرید یك جفت جوراب .
2- در این مدت خواهرم برای رفع نیازهای خود حاضر به دست كشیدن ازكارش نشد و البته تمام سختیهای سفر روزانه به روستا و در عین حال گرداندن تمام امور زندگی و تربیت چهار فرزندش را تقریبا یك تنه به دوش كشید .
3- تا كنون به انحاء مختلف ، همسرش از او پول خواسته و او برای رفع تنش و والبته بخاطر راحتی فرزندانش سرباز نزده و اكنون با گذشت 18 سال از كار و زحمت مبلغ بسیار ناچیزو اندكی پس انداز دارد(كه ناگفته نماند هر زمان ممكن است برای انسان مشكل و بیماری رخ بدهد ) .
4- تاكنون تحت عناوین مختلف در چندین نوبت مبالغی به همسرش داده بدون كمترین مدر ك ، یا چكی . تقریبا تمام وسایل خانه ازموكت ، فرش و پرده گرفته تا كولر آبی و گازی ، كابینت آشپزخانه یخچال و فریزر و... . و هم اكنون نیز وامی جهت كمك هزینه خرید ماشین برداشته كه هم ضامن و هم پرداخت كننده اجباری اقساط آن خواهرم است . ماشینی كه پس از گذشت 8-7 ماه از خریدش هنوز شاید 8-7 مرتبه هم سوارش نكرده . والبته همه اینكارها را برای سازش و آسودگی فرزندانش انجام داده است
5- قبل از خواهرم خانمی را مدتی در عقد خود داشته و در واقع خواهر من دومین همسر اوست . حالا بعد از گذشت 18 سال آقا فیلش یاد هنوستان كرده و از یكسال پیش هوس زن گرفتن كرده و تا كنون دو بار به خواستگاری رفته و البته به لطف خدا ، خیلی زود خواهرم متوجه شد و بعد از كلی ناراحتی و دعوا غائله فرو كش كرد اما شاید دوباره روزی دیگر... .
6- الان هم تهدید كرده كه باید ماهانه 50 هزار تومان از حقوقش را به او بدهد و گرنه مانع شغلش خواهد شد(حقوقی كه قسط وام ماشین ، هزینه سرویس بچه ها و هزینه های شخصی خودش از همان جا تامین می شود).
7- اقا دستش به كتك هم بلند می شد و البته زرنگ است مشت و لگدهایش را حواله سرش می كند تا اثار كتك معلوم نباشد .
8- معتاد و اهل مشروب هم نیست در عین حال اهل نماز و روزه هم نیست .. دستش برسد بیشترین كم كاری را درمحل كارش می كند(شغلش دولتی است) . تعهدی نسبت به هیچ قول و قراری ندارد و البته دادگاه برادر او را كه در خباثت كم از برادرش ندارد می شناسد .
9- خواهرم با داشتن چهار فرزند حاضر به جدایی نیست و علت ماندنش تاالان همین است . اما دیگر طاقت این همه ظلم را هم ندارد. (همسرش تقریبا با تمام همسایه ها و وفامیل قطع رابطه كرده و اجازه رفت و آمد و حتی حضور در مراسم عروسی خواهرم را هم به او نداد)
10- و اخرین مساله كه این موارد عین واقعیت و بدون هیچ اغراقی بود .
حال با توجه به این توضیحات كه فقط گوشه ای بود و البته همین هم طولانی شد ، لطفا به این سوالات پاسخ فرمایید:
1- آیا همسرش می تواند مانع كار بیرون از منزل او بشود؟
2- آیا خواهرم می تواند در دادگاه برای خریدهایش ادعا كند؟
3- آیا همسرش می تواند همسر دومی ، با حضور خواهرم داشته با شد؟ وآیا خواهرم حق شكایت دارد
و اگر شكایت كند دادخواهی مناسبی می شود؟ و اینكه چقدر مراحل اداری دادگاه ممكن است به طول انجامد ؟
و در پایا ن اگر نكته لازمی است كه بنده نپرسیده ام ، لطفا خود شما اشاره فرموده و ما را راهنمایی فرمایید انشاء الله مشمول دعای خیر و عنایت شهید خانواده واقع شوید
با تشكر . التماس دعا

پاسخ

با سلام و عرض ادب و احترام ،
دوست گرامی ، در خصوص اشتغال به كار ، فقط در صورتی كه همسر خواهر شما به دادگاه صالح دادخواست صدور حكم به منع همسرش از اشتغال را ارائه نماید و مدارك و دلایل محكمه پسند دال بر مخالفت شغل همسر خود با مصالح خانوادگی طرح نماید و دادگاه نیز شغل خواهر شما را مخالف با مصالح خانوادگی تشخیص دهد ، حكم منع خواهر شما از اشتغال به آن حرفه صادر خاهد شد .
در صورتی كه شوهر خواهر شما چنین اقدامی نمود می توانید با شرح مسائل مذكور در سئوال و ارائه دلایل محكم و مستند مبنی بر تاثیر در آمد خواهر شما بر وضعیت مالی خانه و خانواده و جوانب و ابعاد مختلف این موضوع دادگاه را مجاب به صدور حكم به نفع خواهر خود نمایید .
در خصوص خرید ها در صورتی كه مدارك و دلایل محكمه پسند مبنی بر خرید اقلام و وسایل مورد نیاز توسط خواهر شما وجود داشته باشد از جمله فاكتورها به نام خود او باشد یا شهود گواهی بدهند كه اموال به وسیله او خریداری شده اند ،امكان اخذ اموال به نفع خواهر شما وجود دارد .
در خصوص ازدواج دوم شوهر خواهر شما باید گفت : طبق قانون حمایت از خانواده با وجود همسر اول نمی توان ازدواج دوم كرد مگر با وجود شرایطی كه از آن جمله میتوان به رضایت همسر اول اشاره نمود كه اگر رضایت همسر اول یا سایر شرایط مندرج در متن قانون مزبور وجود نداشته باشد مرد مشول مجازات حبس می شود ولی در خصوص صحت یا بطلان عقد ازدواج دوم مرد به نظر می رسد ازدواج دوم وی صحیح باشد .به نظر می رسد با وجود شرایط قانونی مذكور خواهر شما می تواند با طرح دادخواستی در دادگاه ، تقاضای صدور حكم مبنی بر جلوگیری همسرش از ازدواج دوم را مطرح نماید .
میزان زمانی كه مراحل اداری و حقوقی دادگاه طی شود بستگی به میزان پرونده ها و كثرت كار دادگاه مربوطه دارد و نمی توان در این خصوص قاعده ای مشخص و معین داد .

مشاور : آقای قدوسي | پرسش : سه شنبه 9/10/1382 | پاسخ : يکشنبه 14/10/1382 | | | 0 سال | حقوقی | تعداد مشاهده: 81 بار

تگ ها :

UserName