کد:
43029
پرسش
1-آیا اینكه گفته میشود انچه زن و مرد بعد از غقد نكاح بدست آورند متغلق به هر دو آنهاست صحت دارد؟ حتی در مورد خانه ای كه خریده میشود؟
2- اگر زنی مهریه خود را طلب كند و تنها دارایی مرد خانه باشد آیا قانونا مرد باید مهریه را از محل همان خانه ب÷ردارد؟
3- اگر زنی مهریه خود را طلت كند و مرد آنرا بدون مرافقت زن بتاخیر بیاندازد حكمش چیست؟
پاسخ
با سلام و عرض ادب و احترام ،
پاسخ سوال 1 : این شرط یعنی شرط شراكت زن و مرد در دارایی مكتسبه بعد از ازدواج در واقع نوعی شرط اروپایی است به این معنا كه در واقع از حقوق اروپایی نشات گرفته است بنا براین به نظر بعضی اساتید بنام و برجسته حقوق ایران چنین شرطی در حقوق ایران فاقد پیشینه و سابقه بوده و مناسبتی با فرهنگ و آداب و رسوم عرفی این سرزمین ندارد ، با این حال درج چنین شرطی در عقدنامه غیر قانونی نبوده و در صورت توافق زن و شوهر ممكن می باشد .در صورت وجود این شرط مطابق با مفهوم آن هر آنچه در دوران بعد از ازدواج از دارایی به دست می آید مشترك میان زن و مرد می باشد .
پاسخ سوال 2 : وجود یك خانه با شرایط متناسب با زندگی شخص و در حدود اوضاع و احوال و شرایط عرفی او جزء مستثنیات دین تلقی شده و توقیف ان ممكن ولی اجرای حكم نسبت به آن ممكن نمی باشد به این معنا كه پرداخت بدهی بر بدهكار واجب بوده و در صورتی كه دارایی وی برای پرداخت بدهی كافی نباشد اموال او توقیف و از محل آن اموال پرداخت بدهی صورت می گیرد اما در صورتی كه اموالش محدود به یك سری اموالی باشد كه برای ادامه زندگی ، ضروری تلقی می گردند اجرای حكم و پرداخت از محل آن اموال طبق قانون ممكن نمی باشد .به نظر می رسد خانه همسر شما نیز در فرض سوال مورد نظر جزء مستثنیات دین تلقی گردد.
پاسخ سوال 3 : چنین زنی می تواند دادخواست مطالبه مهریه در دادگاه خانواده مطرح نموده و باضمیمه نمودن فتوكپی عقدنامه و شناسنامه خود درخواست خود را به دادگاه بدهد و دادگاه نیز نسبت به موضوع رسیدگی نموده و حكم پرداخت مهریه توسط شوهر را صادر می نماید .
مشاور :
آقای قدوسي
| پرسش :
شنبه 6/10/1382
| پاسخ :
سه شنبه 9/10/1382
|
|
|
0
سال
|
حقوقی
| تعداد مشاهده:
82 بار