کد:
34914
پرسش
ما چرا مسلمان هستیم؟
چرا مردم جهان بهدین مبین اسلام روی نمی آورند؟
من یك زتشتی هستم
پاسخ
با عرض سلام و تحیت.
دوست گرامی!
هر چند صدر و ذیل سؤال شما ناهماهنگ است و ما را در جواب به سؤال شما دچار تردید می كند، ولی با این حال چند جمله به عنوان جوابی مختصر برای شما می نویسیم، و در ادامه، شما را به مطالعه كتابهایی در این زمینه توصیه می كنیم.
گرایش به یك دین یا مذهب، پیرو دو عامل است: یا تحقیق و یا تقلید.
این كه چرا ما مسلمان شده ایم از دید تاریخی، روشن است، و از قضا تاریخ جذاب و افتخارآمیزی دارد.
واقع امر این است كه مردم ایران با تحقیق و تأمل و از روی اختیار و لنتخاب آگاهانه مسلمان شدند، و با توجه به برتری های دین اسلام و كمال آن نسبت به دین زرتشت، بیشتر مردم ایران به اسلام گرویدند.
هیچ منصفی نمی توانید پذیرش اسلام توسط مردم ایران را به زور شمشیر بدانید، زیرا با مطالعه تاریخ اسلام به این نكته پی خواهد برد كه پذیرش اسلام از طرف مردمان مغلوب، تنها یكی از پیشنهادهای مسلمانان بعد از غلبه بوده است، و آحاد مردم مغلوب هر یك مخیر بودند پیشنهادهای دیگر را هم بپذیرند. پیشنهادهای دیگر نیز دشواری خاصی نداشته است.
اما با دریافت حقایق اسلام توسط مردم ایران، آن ها به تدریج به پذیرش دین اسلام روی كردند.
این از بعد تاریخی؛ اما از آن كه بگذریم، باید اعتراف كرد كه اسلام امروز بسیاری از ما ناشی از تبعیتی است كه از آباء و اجداد خود داریم، و دیگر به تحیق اسلام را انتخاب نكرده ایم. اكثر از مردم بر دین پدری به دنیا می آیند و بر دین پدری از دنیا می روند، بدون آن كه بدانند چرا مسلمانند.
و این حال همه توده های مردم در سراسر جهان است. توده های مسیحی و یهودی و زرتشتی و ... هم اكثرا، نه از سر تحقیق به آن ادیان معتقدند، بلكه به تبع پدرانشان دینی برگزیده اند.
گمان می كنیم با این حساب جواب سؤال اخیر خود را هم گرفته باشید كه چرا ملتهای جهان به دین اسلام نمی گروند؛ چون ملتها اكثرا تابع گذشته خودند، و دل كندن از آن كار آسانی نیست. از این رو نباید انتظار داشته باشیم همه مردم جهان به دین مبین اسلام روی بیاورند.
ولی با این حال، در همه جای عالم هستند كسانی كه از روی تحقیق و مطالعه دین برمی گزینند؛ و جالب است كه بدانید از نظر آماری، اسلام بیشترین امتیاز را در گرویدن اهل تحقیق به خود اختصاص داده است. دین اسلام بیشترین آمار پذیرش های جدید و محققانه را دارد.
كتابهای زیر برای آشنائی با اسلام می تواند مفید باشد:
1. مجموعه آثار شهید مطهری، به خصوص مجلداتی كه در باره جهان بینی اسلامی و موضوعات دیگری در باره عقائد اسلامی است.
2. عقائد اسلامی، تألیف آیت الله جعفر سبحانی.
با آرزوی توفیق.
مشاوره مذهبی ـ قم.
مشاور :
موسسه ذکر
| پرسش :
يکشنبه 18/8/1382
| پاسخ :
چهارشنبه 28/8/1382
|
|
|
0
سال
|
معارف اسلامي
| تعداد مشاهده:
1011 بار