کد:
32655
پرسش
به نام خدا
با سلام خدمت آقای باستانی!
لطفا تفسیر آیات 48و65 سوره ی حجر را بنویسید.
چرا در سایت شما تفسیر آیات نیست؟
باتشكر
پاسخ
دوست عزیز!
تفسیر آیه 48 سوره "حجر" بدین قرار است:
خداوند متعال می فرمایند: «لایمسهم فیها نصب وما منها بمخرجین» یعنی هرگز خستگی و تعب به اهل بهشت نمی رسد، و هیچ گاه از آن اخراج نمی گردند.(حجر/ 48).
همانطور كه می دانید این آیه و چند آیه قبل از آن، در مورد نعمتهای بهشتی صحبت می كند. پس از بیان نعمتهای مختلف نوبت به نعمت امنیت و آرامش برای بهشتیان می رسد.
اهل بهشت از چند نظر در امینت و آرامش به سر می برند.
یكی این كه آنها از آرامش و امنیت درونی برخوردارند، یعنی از ناحیه نفس و درون خویش در آسایش هستند؛ چون كه دلهایشان گرفتار كینه، حسد و... نمی شود، همانطور كه آیه 47 به آن اشاره دارد.
دوم این كه آنها از ناحیه اسباب و عوامل بیرونی هم درامان هستند، و هرگز خستگی و تعب به آنها نمی رسد. و در بهشت، دیگر مانند دنیا نیست كه برای رسیدن به یك روز آسایش، انسان مجبور باشد سختی ها و مشكلات زیادی را تحمل كند تا به آن برسد، و بهشتیان از این جهت نیز در آسایش و امنیت هستند.
سوم این كه آنها از ناحیه پروردگارشان نیز درامان هستند، و هیچ گاه از بهشت بیرون رانده نمی شوند؛ و بنابر این اهل بهشت از هر جهت در سعادت و كرامت هستند.
اما آیه65 سوره شریفه "حجر": خداوند متعال در این آیه می فرماید:
«فأسر بأهلك بقطع من اللیل و اتبع أدبارهم و لایلتفت منكم أحد و امضوا حیث تؤمرون» یعنی خانواده ات را در اواخر شب با خود بردار و از این جا ببر، تو به دنبال سر آنها حركت كن، احدی از شما به پشت سر خویش ننگرد، و به همان جا كه مامور هستید بروید.(حجر/65)
این آیه شریفه اشاره به داستان حضرت لوط(ع) دارد كه وقتی عذاب الهی بر قوم او حتمی و یقینی شد، و ملائكه الهی برای نجات حضرت لوط(ع) و خانواده اش آمدند، این دستور را از طرف خداوند به آنها دادند.
ملائكه الهی بنابه دستور خداوند به حضرت لوط(ع) عرضه داشتند كه ما برای عذاب این قوم آمده ایم، لذا دستور خداوند است كه تو و خانواده ات ـ البته آن كسانی كه به تو ایمان آورده اند، یعنی بدون همسرت ـ شبانه از این جا خارج شوید، و به لوط هم متذكرشدند كه تو از پشت سر خانواده ات حركت كن تا كسی از آنها جا نماند و در حركت هم سهل انگاری نكند، و از طرفی هیچ یك از شما نباید برگردد و پشت سرش را نگاه كند، بلكه باید به سرعت حركت كنید و مستقیم به آن جهت كه مأمور می شوید بروید.
از این جا معلوم می شود كه راهنمایی از طرف خداوند همراه آنها بوده و آنها را راهنمایی می كرده كه به كدام جهت بروند.
برخی از مفسران گفته اند كه آنها به سرزمین شام رفتند كه مردمش از این آلودگی ها پاك بودند؛ و برخی هم گفته اند كه فرشتگان یك منطقه معین را به آنها معرفی كردند، و آنها را به همان منطقه راهنمایی نمودند.
در هر حال آیه شریفه اشاره به هجرت شبانه حضرت لوط(ع) به همراه خانواده اش، البته به غیر از همسرش، اشاره دارد.
اما اینكه تذكر داده اید به داشتن كتب تفسیری در سایت، پیشنهاد بسیار خوبی است و بهتر است آن را به قسمت "نظرات" ارسال نمایید.
با این وجوى برای شما كه علاقمند نكات تفسیری هستید، تهیه مجموعه كتاب "تفسیر نمونه" خوب است، كه هم از نظر علمی سطح قابل قبولی دارد، و هم به زبانی ساده و همه فهم نوشته شده است. یك سی دی تفسیری هم كه در آن حدود 60 تفسیر معتبر اسلامی آمده، در بازار هست. اگر بتوانید آن را تهیه كنید كه شاید قیمت چندانی هم نداشته باشد، خوب است.
از این كه پیگیر مسائل اسلامی هستید، خوشحالیم.
پیروز باشید.
مشاوره مذهبی ـ قم.
مشاور :
موسسه ذکر
| پرسش :
چهارشنبه 7/8/1382
| پاسخ :
شنبه 10/8/1382
|
|
|
0
سال
|
معارف اسلامي
| تعداد مشاهده:
86 بار