• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
کد: 2821

پرسش

یك رژیم غذایی خوب و قابل اجرا برای كسی كه بیماری قلبی ، قند و فشار خون دارد ؟

پاسخ

با سلام به شما دوست عزیز
خانم میر باقری – من 2 مطلب را با عنوانهای تغذیه قلب و گردش خون و رژیم بیماران دیابتی برایتان ارسال می كنم شما این مطالب را مطالعه كنید و در صورت وجود سئوال یا درخواست اطلاعات دقیقتر باز هم با ما تماس بگیرید.
" تغذیه قلب و گردش خون در بیماری های قلبی "



بیماری رگهای قلب (عروق كرونر ) ناشی از رسوب چربی بر دیواره عروق قلب است كه با مسدود شدن كامل رگ ، درد و سكته قلبی بروز می كند .

روشهای مناسب پیش گیری از بروز بیماری های قلبی :

1 ) پائین نگاه داشتن سطح فشار خون

2 ) دریافت رژیم غذایی كم چربی

3 ) كاهش وزن اضافی

4 ) ترك سیگار

طی تحقیقات اخیر ، مهمترین عامل بروز بیماری های قلبی ، تغذیه نادرست اعلام شده است .

كسانی كه یك بار دچار سكته های قلبی شده اند یا سابقه خانوادگی سكته دارند باید از مواد زیر كه برای بروز بیماری های قلبی خطرزا است پرهیز كنند .



1 ) روغنهای اشباع و كلسترول

روغنهای اشباع شده ، خطر سازترین عامل برای بیماران قلبی و افراد در معرض خطر است .

این روغنها : روغن جامد حیوانی - كره - روغن جامد نباتی و چربی های چسبیده به گوشت هستند كه تا حد امكان باید كمتر مصرف شوند .

* پس خوردن گوشت قرمز فقط 3 بار در هفته برای افرادی كه دارای چربی خون هستند به میزان كم ، مجاز است .

* لبنیات خیلی كم چربی مصرف شود . ماست و شیر 5/1 % چربی

* از خوردن سوسیس و كالباس ، شیرینی های پر چربی و پر خامه ، سس ها و كباب های كوبیده كه پر از چربی است ، آبگوشت پر چربی ، كله پاچه و سیرابی پرهیز كنید .





2 ) نمك

مصرف آن به 4-3 گرم در روز محدود شود . یعنی شما مجاز هستید 2 تا 3 قاشق مربا خوری نمك را روزانه به همراه غذا مصرف كنید .

* نمك را سر سفره نیاورید

* از خوردن تنقلات شور مثل چیپس ، پفك ، خیار شور و شور سبزیجات خود داری كنید .

3 ) كلسترول

در مواد غذایی حیوانی موجود است و بیشترین میزان آن به ترتیب در مغز گوسفند ، جگر مرغ ، كلیه گوسفند ، قلب ،‌اماء و احشاء و میگو وجود دارد كه مصرف این مواد غذایی باید محدود باشد .

4 ) قندهای ساده

مثل شكر ، قند و شیرینی كمتر مصرف شود .

5 ) تخم مرغ

به 3 عدد در هفته محدود شود .

چه غذاهایی برای بیمار قلبی خوب است

سبزیجات و میوه ها : كه هم دارای ویتامین زیاد و هم فیبر بالا هستند ،چربی خون را كاهش می دهند و احتمال ابتلا به سرطان را پائین می آورند ضمنا به عبور غذا از دستگاه گوارش نیزكمك می كنند . (( جوانه گندم - كلم برگ - كلم قرمز - گل كلم - كلم بروكسل - بروكلی - شلغم - چغندر - اسفناج - مارچوبه - لوبیا سبز و نخود سبز )). هر روز می توانید سالاد مفصل و لذیذی از این مواد غذایی تهیه و میل كنید .

لبنیات كم چربی : تامین كننده ‌كلسیم و پروتئین مورد نیاز فرد بیمار هستند .

نانهای سبوس دار : هم حاوی ویتامین B زیاد و هم كاهش دهنده چربی خون هستند مثل نان بربری – نان سنگك و نان جوی سبوس دار.

حبوبات : تامین كننده پروتئین كافی و كم چربی هستند و املاح زیادی دارند .

روغنهای مایع : بهترین روغن برای افراد مبتلا به بیماری های قلب و عروق ، روغن مایع ذرت و آفتابگردان برای پخت غذا و خصوصا روغن كانولا و روغن زیتون روی سالاد است .

ماهی :‌ بهترین غذا برای بیماران قلبی است و این افراد باید حداقل هفته ای سه مرتبه غذای دریایی مصرف كنند. طی تحقیقات بسیار ، روغن ماهی ها موجب كاهش چربی های خون می شود و از رسو ب چربی در دیواره عروق جلوگیری می كنند .

قرصهای مكمل ویتامین C و كلسیم برای فرد دچار عوارض قلبی مفید است ، همچنین قرصهای مكمل ویتامین E و چربی های امگا 3 نیز باید طبق دستور مصرف شود .





رژیم غذایی یك روز برای فرد مبتلا به بیماری قلبی

صبحانه : چای و 2 قاشق مربا خوری شكر + پنیر ( پنیر گوسفندی كه پچربی بیشتری دارد نباشد ) + نان ( 3 تا 4 تكه ) + 1 لیوان شیر كم چربی

ساعت 10 : 1 لیوان آب میوه تازه

ناهار : پلو و مرغ

مرغ پخته با روغن كم ( 1 ران یا 1 سینه كامل ) + 20 قاشق برنج پخته شده با روغن مایع به میزان كم ودر كنار مرغ هویج و سیب زمینی پخته + سالاد زیاد به همراه ‌روغن زیتون + 1 كاسه ماست

عصرانه : چای و 1 حبه قند ، 2 تا 3 عدد میوه

شام : ماهی به صورت كباب شده در فر ( یا با روغن خیلی كم سرخ شده ) به همراه سوپ مرغ دارای سبزیجات زیاد با 1 تا 2 تكه نان سبوس دار

قبل از خواب : 1 لیوان شیر ولرم

نكات مهم :

1 ) ورزشهای ملایم و پیاده روی به گردش بهتر خون شما و سلامت عروقتان كمك می كند ، سعی كنید هر روز پیاده روی و نرمش كنید .

2 ) از استرس های خود بكاهید .

3 ) اگر اضافه وزن دارید حتما به مرور وزنتان را كم كنید .

4 ) سیگار نكشید .

5 ) سعی كنید بیشتر از گیاهان تغذیه كنید . میوه ها ، سبزیجات ، حبوبات و غلات ، كلید سلامتی شما هستند .



امیدوارم زندگی شاد و سرشار از سلامتی داشته باشید .
رژیم غذایی در بیماری دیابت
مبحث دیابت یكی از مباحث مهم تغذیه است. یك بیمار دیابتی غذا می خورد ولی این غذا به سلولها به اندازه كافی نمی رسد برای همین او احساس ناتوانی می كند، زود خسته می شود.
غذای داخل سلولها مصرف می شود و فرد كم كم لاغر و نحیف می شود ادرار زیاد شده و احساس تشنگی زیاد می كند . غذایی كه ما می خوریم در بدن به گلوكز یا قند تبدیل می شود و به سلولها وارد می شود اگر این قند به هر دلیلی وارد نشود فرد مبتلا به دیابت است .
نوع دیابت خیلی مهم است . دیابت نوع I یا دیابت وابسته به انسولین باشد یا دیابت نوعII و غیر وابسته به انسولین در دومی كه بیشتر دیابتی ها همین نوع دوم یا NIDDM هستند، برنامه غذایی با نوع اول فرق می كند . بیمار باید در خوردن
كربوهیدرات ها میانه روی كند. پروتئین و چربی به اندازه بخورد اگر رژیم اصولی را در پی نگیرید پس از گذشت چند سال عوارض چشمی ( كه به كوری ختم می شود)، عوارض كلیوی ، سیاه شدن انگشتان ظاهر می شود.

كارهایی كه یك فرد دیابتی باید بكند:
1. قند خونش را مرتباً چك كند.
2. نان و برنج به میزان معین بخورد این میزان دقیقاً بر اساس وزن ، سن ، جنس و قد او محاسبه می شود( این اطلاعات را اندازه گیری و برای من ارسال كنید) شیرینی جات اصلاً نخورد و قندهای ساده مثل قند و شكر و عسل حتی المقدور كمتر بخورد. می تواند قند را با شیرینی های طبیعی مثل توت خشك، انجیر یا خرمای خشك جایگزین كند. البته نه به میزان زیاد، چند عددی.
3. چربی خیلی كم بخورد، روغن حیوانی و كره اصلاً نخورد. یكی ازخطراتی كه دیابتی ها را تهدید می كند سكته است .
4. ورزش را فراموش نكند. اگر در سنین میانسالی است و می تواند به كلاس ورزش برود حتماً اینكاررا بكند. البته ورزشی كه انتخاب می شود نباید سنگین باشد، شنای آرام بهترین نوع آن است و برای افراد مسن تر پیاده روی ورزشی بسیار مناسبی است كه حداقل روزانه نیم ساعت انجام شود.


كارشناس تغذیه تبیان

مشاور : خانم ولدخاني | پرسش : چهارشنبه 14/12/1381 | پاسخ : چهارشنبه 14/12/1381 | | | 0 سال | تغذيه | تعداد مشاهده: 117 بار

تگ ها :

UserName