کد:
22155
پرسش
با سلام و عرض تشكر به خاطر پاسخ به سوالم(20366)واقعا پاسخ كامل و جامعی بود و من متقاعد شدم كه سوال دارای نقض است و به این نتیجه رسیدم كه سوال هم میتواند غلط باشد به هر حال جوانیم و بی تجربه!
سوال دیگری كه از حضورتون داشتم این بود كه آیا تعبیر خواب واقعیت دارد؟چه كسانی و چگونهاین علم را بدست می آورند؟
با تشكر.
خدانگهدار.
پاسخ
دوست محترم!
ضمن تشكر، در مورد پرسش جدید، اجمالا مطالبی به عرض می رسد.
از نظر اسلام خواب اقسامی دارد كه بعضی از آنها رویای صادقه است. بعضی از خواب ها نیز شیطانی است؛ و آن خواب هایی است كه به خاطر افكار و غلبه اوضاع و احوال جسمی و فكری بر انسان (مثل فشار زندگی، تشنگی، گرسنگی، علاقه و یا تنفر مفرط به فرد یا چیزی داشتن، بیماری و ...) حادث می شود. این خوابها معمولا پریشانند و قابل تعبیر نمی باشند، بلكه از تشویش ذهن انسان ناشی می شوند كه اینها را "اضغاث احلام" می گویند. فقط قسم اول از خواب ها قابل تعبیر است. زمان خواب دیدن در تعبیر خواب همانند، اول شب یا وسط شب یا آخر شب یا بعد از نماز صبح تاثیر دارد. معمولاً خواب های صادقه نیمه های شب می باشد. حتی فصل های سال هم در تعبیرخواب تاثیر دارد؛ مثلاً گاه معبران می گویند: اگر فردی در پاییز خواب ببیند كه درختان او میوه كرده است، این دلالت بر ضرر وی دارد، و اگر هنگام بهار این خواب را ببیند دلالت بر منفعت او دارد.
شخصی كه خواب می بیند هم، در تعبیر خوابش تفاوت ایجاد می كند؛ مثلاً اگر كاسب خواب ببیند كاسه شیر می نوشد دلالت بر كسب مال و سود دارد، ولی اگر دانشجو و طالب علم چنین خوابی ببیند، دلالت بر تحصیل علم دارد.
علم تعبیرخواب چنان كه در روایتی از حضرت رضا(ع) نقل شده، یك جزء از هفتاد جزء نبوت است، و علمی نیست كه با درس خواندن نصیب انسان شود، بلكه نیاز به تصفیه باطن و تهذیب اخلاق دارد.
لذا اشخاص كمی هستند كه از این علم بهره كافی داشته باشند. ضمنا هر خوابی هم قابل اطمینان نیست و تعبیر ندارد؛ به عبارت دیگر خواب حجت نیست، یعنی انسان به استناد یك خواب مجوز بر انجام عملی كه از نظر فقهی محذور دارد، پیدا نمی كند.
تفصیل مسئله شاید مد نظر شما نباشد، والا مسئله خواب قابلیت آن را دارد كه به تفصیل از آن بحث شود.
موفق و موید باشید.
مشاور :
موسسه ذکر
| پرسش :
چهارشنبه 12/6/1382
| پاسخ :
چهارشنبه 12/6/1382
|
|
|
0
سال
|
معارف اسلامي
| تعداد مشاهده:
81 بار