کد:
21036
پرسش
با سلام.
من سه سوال دارم كه خواهشمندم به آنها پاسخ دهید.
1) همان طور كه میدانیم برای ذره فوتون در فیزیك جرم در نظر نمیگیریم.اما اگر این طور است پس چرا نور وقتی كه از نزدیك یك ستاره عبور میكند به سمت آن ستاره كشیده میشود و یا حتی گاهی جذب ستاره میشود.چون همان طور كه میدانیم جاذبه فقط بر روی چیزی اثر میگذارد كه جرم داشته باشد! (لطفا كامل پاسخ دهید)
2) همان طور كه میدانیم در فیزیك زمین را یك گوی مملو از بارهای مثبت در نظر میگیرند.پس در این حالت آیا این جمله درست است كه بگوییم تمام بارهای منفی جذب زمین میشوند؟
3) آیا جادبه روی بارهای الكتریكی اثر میگذارد؟ (حتی به مقدار خیلی كم) وآیا این مقدار آنقدر هست كه بتواند این بارها را از روی یك میله باردار
جدا كند؟
از اینكه این تعداد سوال را یكجا مطرح كردم پوزش میخواهم.
از توجه شما كمال تشكر را دارم.
پاسخ
پاسخ سوال اول :
عامل نیروی جاذبه فقط میدان گرانشی نیست بلكه میدانهای الكتریكی و مغناطیسی نیز می توانند نیروی جاذبه ایجاد كرده و باعث انحراف نور گردند .البته انحراف نور در نزدیكی ستارگان بحث های مفصل تری دارد كه در حوصله كتابهای دبیرستان نمی باشد
پاسخ سوال دوم:
این كه كره زمین به صورت یك گلوله مملو از بارهای مثبت است یك جمله بدون پایه علمی می باشد شبیه به این فرض كه قبلا تصور می كردند كه بارهای مثبت حركت می كنند نه بارهای منفی كه همان الكترون ها می باشند . هنگامی كه مثلا ابرهای باردار (بار منفی) به سطح زمین نزدیك می شوند ، وجود این بارهای منفی باعث می شود كه بارهای منفی در سطح كره زمین به عقب رانده شوند و چنین به نظر بیاید كه سطح زمین مملو از بارهای مثبت است كه پس از این دافعه اگر بار ابرها زیاد باشد باعث تخلیه آن به صورت صاعقه به زمین می باشد .
پاسخ سوال سوم :
الكترونها دارای جرم می باشند ولی مقدار آنها بسیار كوچك است (یك دوهزارم یك پروتون )به همین دلیل جاذبه برالكترونها تاثیر می گذارد اما مقدار آن به قدری كوچك است(با فرمول قانون گرانش نیوتن می توانید حساب كنید) كه نمی تواند بر نیروهای دیگر (نیروهای الكتریكی) غلبه كند و باعث جداشدن بارهای الكتریكی شود .
مشاور :
۰ رستمي
| پرسش :
جمعه 7/6/1382
| پاسخ :
شنبه 15/6/1382
|
پیش دانشگاهی
|
|
0
سال
|
فيزيك
| تعداد مشاهده:
78 بار