کد:
2058
پرسش
1) نشانه های ظهور
2) برای قرار گرفتن در سیر سلوك باید چگونه شروع كنیم
3) برای دیدن امام زمان چه كارهای را انجام دهیم
پاسخ
) ابتداء باید گفت علائم ظهور بر دو دسته است: بعضی علائم حتمی الوقوع هستند و بعضی نه.
مراد از علائم غیر حتمی علائمی است كه ممكن است مشمول بداء الهی واقع شوند؛ یعنی تقدیر معلوم در آن تغییر یابد، به خلاف علائم حتمی الوقوع. علائم حتمی الوقوع وعده های الهی هستند كه طبعا، به طور حتم، واقع می شوند.«إن الله لایخلف المیعاد». در این كه ماهیت بداء چیست در جای خود باید پرداخته شود.
علائم حتمی الوقوع معدود است كه از آن جمله می توان خروج سفیانی و دجال، و همچنین قیام یمانی و سید حسنی را نام برد. این علائم تقریبا مقارن با هم واقع شده، و ظهور حضرتش بلافاصله پس از آن خواهد بود.
و اما علائم غیر حتمی بسیار است؛ مثل مهجوریت قرآن ـ غربت دین ـ عدم وجود باطن اسلام الا در ادعا و ظاهر ـ آبادی ظاهری مساجد بدون روح هدایتگری آن ـ كثرت فساد در میان زنان و فسق و فجور جوانان ـ تعطیل امر به معروف و نهی از منكر ـ وقوع جنگهای خونین ـ كسوف و خسوفهای طولانی مدت ـ شیوع بیماری های واگیر و تلفات زیاد ناشی از آن و بسیاری دیگر.
2) «گام نخست شناخت وظایف و تكالیف شرعی است. انجام واجبات الهی و ترك محرمات.» این نكته هر چند بسیار كوتاه و خلاصه است اما برای عمل به آن یك عمر همت و تلاش، صبر و امید نیاز است؛ و اگر همه راه نباشد، لااقل اول شرط هر حركت و قیام اصلاحی است. در این مسیر می توانید از علمای اخلاق كه علم دین و عمل دینی را با هم تجربه كرده اند، كمك بگیرید. آنها شما را راهنمایی خواهند كرد.
2) چه بسا ممكن است مومنان وجود دلربای یار را هر صبح و شام ببینند، ولی او را نشناسند و چه سعادتی كه انسان با معرفت به خدمت آقا (عج) شرفیاب شود. تكالیف و وظایف شیعه در زمان غیبت امام زمان (عج) چیزی جز آن نیست كه تلاش كنیم هر چه بیشتر دین خدا را بشناسیم و هر چه بیشتر به آن عمل نماییم.
یكی از اساتید حوزه هنگامی كه با سؤال فوق مواجه شد، مطلبی فرمود كه نگارنده عین آن را خدمت شما عرض می كند. ایشان فرمود: این چندان مهم نیست كه شما امام زمان را ببینید، آنچه مهمتر است آن است كه بدانید امام زمان مراقب و نگران اعمال ما است. او می خواهد ما مؤمنینی عامل و خویشتن دار و مقاوم در برابر هواهای نفس و عمل به وظائف خود باشیم. او چیزی بیش از آنچه خدا دوست دارد، از ما نمی خواهد.
در عین حال، خوب است بكوشیم تا معرفت و شناخت ما به آن حضرت افزوده گردد. شناخت انسان كامل شناخت همه خوبی هاست، و این مقدمه الگوبرداری است.
همچنین خوب است در نظر و عمل به انتظار فرج و ظهور آن حضرت باشیم. این بدان معنا است كه اصلاح كامل امور را تنها به دست او بدانیم. انسان مؤمن متواضع تر از آن باید باشد كه ادعا كند دین را، به طور كامل، شناخته است و می تواند آن را پیاده كند. ما در حد توان خود موظف به عملیم، و البته این تلاش با حضور حضرتش كامل و موفق خواهد بود. این عین معرفت به مهدی آل محمد است.
منتظر واقعی برای فراق محبوب خود محزون است، و دائم در حال دعای برای سلامتی و فرج ایشان است. به نیت ایشان صدقه می دهد، و احیانا به نیابت از آن حضرت حج بجای می آورد، و هنگام شنیدن نام آن حضرت تمام قد می ایستد.
آنچه گفتیم بعضی از مستحباتی است كه در روایات اهل بیت در وظائف مؤمنین در قبال حضرت ولی عصر آمده است.
انشاء الله بتوانیم با اعمال نیك خویش لبخندی بر لبان شریف حضرتش جاری سازیم، كه لبخند انسان كامل لبخند خدا است.
موفق و موید باشید.
مشاور :
موسسه ذکر
| پرسش :
چهارشنبه 30/11/1381
| پاسخ :
چهارشنبه 30/11/1381
|
|
|
0
سال
|
معارف اسلامي
| تعداد مشاهده:
92 بار