دسته
آرشیو
آمار وبلاگ
تعداد بازدید : 9138
تعداد نوشته ها : 3
تعداد نظرات : 0
Rss
طراح قالب
محمد علي گل کار

سیستم کنترل مرکزی کابل ها و دستگاه های ضبط و پخش دیجیتال بزرگترین مصرف کننده های برق در منازل هستند. متاسفانه اکثر افراد نمی توانند از وسایل دیجیتال خود بدون استفاده از سیستم کنترل مرکزی استفاده کنند.البته ناگفته نماد که راه اندازی مجدد سیستم های کنترل مرکزی نیز زمان نسبتا طولانی نیاز دارد. گروه بزرگ دیگری از مصرف کنندگان به آسانی وسایل برقی نظیر رایانه ها, چاپگرهای چند کاره , نمایشگرهای تخت , دی وی دی ها,سیستم های چند رسانه ای و جارو دستی های برقی را در حالت آماده بکار نگاه می دارند.

پژوشگاه ملی لورنس برکلی لیستی از وسایلی که انرژی را در حالت آماده بکار مصرف می کنند منتشر کرده است در حالی که هر یک از این دستگاه ها به تنهایی برق کمی را در حالت آماده به کار مصرف می کنند با این حال مجموع انرژی هایی که در حالت آماده بکار در یک مکان مسکونی ده درصد انرژی مصرفی آن دستگاه ها را در کل یک روز به خود اختصاص می دهد در واقع اگر وسایل برقی خود را در حالت آماده بکار قرار ندهید ده درصد در مصرف انرژی آن دستگاه صرف جویی کرده اید.

چرا دستگاه الکترونیکی در زمانی که خاموش هستند انرژی مصرف می کنند؟

دستگاه های الکترونیکی در حالت آماده بکار به یکی از دو دلیل زیر برق مصرف می کنند یک:دستگاه هایی که آداپتور دارند ویا بروی پنل آنها ساعت یا سنسور وجود دارد دو:دستگاه هایی که کنترل از راه دور دارند همواره برای شناسایی کنترل از راه دور انرژی مصرف می کنند.

آیا همه دستگاه هایی که به پریز متصل هستند انرژی مصرف می کنند؟

جواب منفی است. اگر منظور دستگاه هایی نظیر قهوه ساز , چای ساز ویا توستر است در اکثر موارد برق را در زمان آماده بکار مصرف نمی کنند.اصولا دستگاه هایی که کلید قطع کامل فیزیکی جریان در مدارهای آن وجود دارد در حالت آماده بکار برق مصرف نمی کنند.

آیا خاموش و روشن کردن دستگاه الکتریکی عمر آنها را کوتاه نی کند؟

در اکثر موارد جواب منفی است. شما باید هزاران هزار بار یک دستگاه را خاموش و روشن کنید تا در عمر مفید آن تاثیر بگذارد. اما موردی که بعد از هر بار روشن و خاموش کردن یک دستگاه با آن مواجه می شوید از بین رفتن برخی تنظیمات نظیر ساعت و ... دستگاه است و اینکه شما از راه دور نمی توانید آن را کنترل کنید و بعد از هر بار روشن و خاموش کردن باید تنظیمات آن دستگاه را انجام دهید.

آیا استفاده از تمامی انرژی ذخیره شده در یک باتری باعث خرابی آن نمی شود؟  

این امکان وجود دارد که با تخلیه کامل باتری, دیگر کار نکند یا به آن صدمه وارد شود اما بسیاری از دستگاه ها از تخلیه کامل باتری جلوگیری می کنند بنابراین شما نیازی نباید دستگاه هایی که از باتری استفاده می کنند نظیر جاروی دستی را در شارژ قرار دهید چراکه دستگاه تا حدی که به باتری آن صدمه وارد نشود به شما اجازه استفاده می دهد.

راهکار...

وسایل الکتریکی خود را به یک سیار(که معمولا به صورت سه راهی و چهار راهی است) متصل کنید و زمانی که از آنها استفاده نمی کنید کلید سیار را قطع کنید این بهترین راه برای مقابله با این خوناشام هاست.

*سیارهای برق را در زمان روشن بودن مصرف می کنند.

*بسیاری از سیارهای جدید و رایج دستگاه های الکتریکی شما را از تغییرات ناگهانی برق همانند نوسانات برق یا شوک ناشی از قطع و وصل برق محافظت می کنند.

*بسیاری از گرم شدن سیارهای و آتش سوزی نگران هستند که می توان با استفاده از سیارهای استاندارد و همچنین متصل نکردن یک سیار به سیار دیگر آسوده خاطر بود.

البته نکته جالب توجهی که آتش نشانی تهران بزرگ بر آن تاکید دارد از پریز جدا کردن همه ی وسایل الکتریکی به خصوص آداپتور ها در زمان ترک منزل است که جنبه دیگری از موضوع را نشان می دهد

با اصلاح عادات غلط زندگی و همچنین استفاده از وسایل الکتریکی که شاخص انرژی بهتری دارند می توان هم در هزینه ها صرفه جویی کرد و هم بحران مصرف بی رویه انرژی در مملکت را حل کرد....

دوشنبه پنجم 5 1388

شدت جریان

شدت جریان در برق گرفتگی عامل اصلی و مخاطره آمیز می باشد. به عبارت دیگر، عامل مرگ مصدوم شدت جریان می‏باشد. جریان برق با شدت دو میلی آمپر فقط لرزش خفیفی در بدن ایجاد می‏کند و جریانهای بالاتر از نه میلی آمپر سبب بروز شوک زودگذر در سطح بدن می‏شود و در جریانهای بالاتر از سی میلی آمپر خطر مرگ انسان را تهدید می‏کند. بطور کلی مقدار جریانی که از بدن عبور می کند، بستگی به عوامل زیر دارد:

  • پتانسیل (ولتاژ) برقی که شخص در معرض آن قرار گرفته است.
  • شرایط عایق بودن مکانی که حادثه در آن محل اتفاق افتاده است.
  • مقاومتی که پوست یا لباس شخص یا مجموعه آنها از خود نشان می‏دهند.
  • محل تماس بدن با جسم هادی.
  • فشار و میزان سطح تماس بدن با جسم هادی.

مسیر جریان برق

 وقتی جریان برق وارد بدن می‏شود، مسیر خود را از راهی که کمترین مقاومت را دارد، انتخاب می‏کند و از نقطه‏ای نزدیک اتصال به زمین خارج می‏شود. این ورود و خروج سبب از بین رفتن بافتها و ضایعات شدید مانند از بین رفتن عضو و حتی مرگ می‏شود. بطور خلاصه جریان برق ممکن است از دست چپ به دست راست و بالعکس ، از دست راست به دست پای راست یا چپ، از دست چپ به پای چپ یا راست و یا از پای راست به چپ و بالعکس و یا از میان سیستم عصبی مرکزی عبور کند، در هر حال اگر جریان برق به طریقی از بدن عبور کند که قلب در مسیر آن قرار گیرد، این بدترین و مخاطره‏آمیزترین حالت برای مصدوم می‏باشد.

نوع جریان

در برق گرفتگی نوع جریان نیز بسیار مهم است. جریان برق متناوب خطرناک‏تر از جریان برق مستقیم است. زیرا جریان متناوب باعث انقباض دایمی عضله شده و قطع جریان وصل شده به بدن طولانی می‏شود و در نتیجه آسیب وارده نیز تشدید می‏شود. البته در ولتاژهای بالا، جریان مستقیم اثر تخریبی بیشتری دارد و چون قوسهای الکتریکی جریان مستقیم سوزانده تر است بنابراین شدت سوختگی در جریان مستقیم به مراتب بیشتر از جریان متناوب است. از جمله منابع برق مستقیم می‏توان از باطری‏ها ، شارژرها و خازنها نام برد.

مقاومت بدن

با توجه به عناصر مختلف تشکیل دهنده بافتهای بدن، عبور جریان برق از آنها حرارتهای مختلف و در نتیجه ضایعات متفاوتی را ببار می‏آورد. مقاومت بافتهای بدن به ترتیب عبارتند از: استخوان ، چربی ، تاندون ، پوست ، عضله ، عصب و عروق خونی. به عبارت دیگر استخوان بالاترین مقاومت و مایعات داخل رگها کمترین مقاومت را دارند. پوست بدن نیز مقاومتهای مختلفی نسبت به جریان برق دارد. هر چه پوست ضخیم تر و جثه فرد بزرگتر باشد، مقاومت بدن نیز بیشتر خواهد بود و هر چه پوست مرطوبتر باشد، مقاومت آن کمتر می‏شود. می‏توان مقاومت بدن را بین 500 تا 1000 اهم در نظر گرفت. بنابراین اگر مثلاً از دو دست ولتاژ 220 ولت بگذرد، جریانی با شدت 440 تا 220 میلی ‏آمپر از بدن عبور خواهد کرد که خطرناک است.

جریان قوی یا ولتاژ بالا

جریانهای قوی سبب انقباضات عضلانی شدید، بیهوشی شدید، بیهوشی فوری، فلج تنفسی و سوختگی‏های شدید می‏شود ، انقباضات عضلانی گاهی سبب پرتاب مصدوم و در نتیجه شکستگی استخوان می‏گردد. همچنین ولتاژ زیاد موجب ایجاد قوس الکتریکی و حرارتی معادل 2500 تا 4000 درجه سانتیگراد می‏شود که حاصل آن گاهی ذغال شدن یک عضو و حتی تمام بدن می‏باشد. بنابراین در حوالی سیستم‏های انتقال انرژی برق با ولتاژ زیاد، خطر ایجاد قوس الکتریکی و سوختگی فوق‏العاده شدید وجود دارد. در ضمن حتی در مواردی که عبور جریان برق قطع می‏شود، بلافاصله نباید به مدار نزدیک شد، زیرا اثر “خازنی“ مدار می‏تواند با تخلیه الکتریکی خود، سبب قوس الکتریکی شده و صدماتی را ببار آورد.

دوشنبه پنجم 5 1388
السلام علیک یا اباعبدالله

بار پروردگارا!
شفاعت حسین علیه السلام را در قیامت نصیبم فرما.
خداوندا! در صدق و صفای با تو، مرا ثابت قدم بدار.
خداوندا! مرا در راه خویش ثابت قدم بدار.
به ما نیرو ده تا در راه حسین علیه السلام استوار باشیم.
ما را مدد کن تا راه کسانی را که جانشان را در پیشگاه حسین تقدیم کردند با قدرت بپیماییم.

(بر گرفته از زیارت عاشورا)

با عرض سلام و با تبریک تولد حضرت امام حسین(ع) در این وبلاگ قصد داریم مطالب جالب در رشته مهندسی برق  با توکل بر خدا درج کنیم امید وارم بتونم مفید باشم

دسته ها :
يکشنبه چهارم 5 1388
X